Ubytovacie kapacity v Tatrách boli počas zimnej špičky vypredané

19.01.2006 Poprad

Vysoké Tatry 19. januára (TASR) - Počas dvojtýždňovej zimnej turistickej špičky koncom decembra a začiatkom januára boli ubytovacie kapacity vo Vysokých Tatr...
Vysoké Tatry 19. januára (TASR) - Počas dvojtýždňovej zimnej turistickej špičky koncom decembra a začiatkom januára boli ubytovacie kapacity vo Vysokých Tatrách takmer úplne vypredané. Klienti sa zaujímali najmä o luxusnejšie, viachviezdičkové hotely.

Doterajší priebeh zimnej sezóny považujú za veľmi dobrý aj Tatranské lanové dráhy (TLD), a. s. , ktorých manažérka Danka Velecká dnes informovala, že počet návštevníkov vzrástol najmenej o 15 %.
Lyžiari ocenili viacero noviniek, s ktorými prišli TLD. Okrem bezplatných parkovísk a prepravy skibusom pozitívne hodnotia skipas Tatry, ktorý zaviedli TLD spoločne so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK), a. s. Za 640 Sk pre dospelých, resp. 380 Sk (deti do 15 rokov, seniori a držitelia preukazu ZŤP) ponúkajú spiatočný lístok z ktorejkoľvek železničnej stanice na Slovensku do Popradu, dopravu do Tatier a tiež celodenné lyžovanie v strediskách TLD.
\"Predpokladám, že výraznejšie sa to rozbehne vo februári a marci, keď sa predĺžia dni a na lyžovačku chodí menej ľudí, \" konštatovala Velecká. Dodala, že pôvodne predpokladali, že novinku budú využívať skôr lyžiari z regiónu Tatier. \"Prekvapilo nás, že chodia lyžiari až z Bratislavy, Trnavy, Považskej Bystrice, Košíc či Humenného\".
Lacnejšiu lyžovačku takmer o tretinu umožňuje šesťdňový lístok, platný v strediskách 1. tatranskej i TLD, teda na Štrbskom Plese, v Smokovci a Tatranskej Lomnici. Kúpilo ho už takmer 1 500 dospelých a vyše 400 detí. Podľa manažérky je oň veľký záujem, keďže okrem lyžovačky v troch strediskách ho môžu klienti využiť aj na sánkovačku z Hrebienka a bonusom sú ďalšie zľavy, či už v lyžiarskej škole alebo popradskom AquaCity.
 

Vyberte región